-EN-
 

 

HOUSEMARKET Α.Ε.

 

 

Ιστορική Αναδρομή

 


Δεκαετία 2000


Η Εταιρεία ιδρύθηκε το 2000 ως εταιρεία του ομίλου FOURLIS για τη δραστηριοποίηση της στον κλάδο λιανικής πώλησης ειδών οικιακού εξοπλισμού και επίπλων, έχοντας αναλάβει στο τέλος του 1999 τη δικαιόχρηση (franchise) της πολυεθνικής σουηδικής εταιρείας ΙΚΕΑ, ως αποκλειστικός δικαιοδόχος (franchisee) του εμπορικού σήματος ΙΚΕΑ, σχετικά με την ανάπτυξη καταστημάτων ΙΚΕΑ για την πώληση προϊόντων ΙΚΕΑ καθώς και την παροχή υπηρεσιών εστίασης στην Ελλάδα, με σκοπό να δημιουργήσει μία καλύτερη καθημερινή ζωή για τους πολλούς, προσφέροντας ευρεία γκάμα από λειτουργικά έπιπλα με καλό σχεδιασμό σε τόσο χαμηλές τιμές ώστε να μπορούν οι περισσότεροι να τα αποκτήσουν.

 

Το πρώτο κατάστημα ΙΚΕΑ άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2001. Καλύπτοντας επιφάνεια 20.000 τ.μ. και στεγάζοντας 6.500 προϊόντα, δημιούργησε μία νέα πραγματικότητα στην ελληνική αγορά. Απέχοντας μόλις οκτώ χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και διαθέτοντας εστιατόριο, bistro, παιδότοπο, τμήμα σουηδικών τροφίμων και parking 2.500 θέσεων, η ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης προσέλκυσε περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της.

 

Το πρώτο κατάστημα ΙΚΕΑ στην Αθήνα άνοιξε τις πόρτες του τον Απρίλιο του 2004 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, καλύπτοντας επιφάνεια 25.000 τμ.

 

Η Εταιρεία ίδρυσε την κυπριακή θυγατρική της, H.M. Housemarket (Cyprus) Ltd., η οποία υπέγραψε με τη δικαιοπάροχο (franchisor) Inter Ιkea Systems B.V. (εφεξής η «Δικαιοπάροχος») συμφωνία ανοίγματος καταστήματος ΙΚΕΑ στη Λευκωσία της Κύπρου, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2007, με στόχο την κατάκτηση ηγετικής θέσης στην λιανική αγορά επίπλων και ειδών οικιακού εξοπλισμού στην Κύπρο, προσφέροντας τα πάντα για το σπίτι και έχοντας ως σκοπό να κάνει την καθημερινή ζωή των πολλών πιο όμορφη και λειτουργική. 

 

Το Μάρτιο του 2008 άνοιξε πιο κοντά στο κέντρο το δεύτερο κατάστημα της Αθήνας (Λ. Κηφισού).

 

Τον Οκτώβριο του 2009 και τον Δεκέμβριο του 2010 άνοιξαν με επιτυχία τα καταστήματα ΙΚΕΑ Λάρισας και Ιωαννίνων αντίστοιχα.

 

Η Εταιρεία ίδρυσε την βουλγαρική θυγατρική της, House Market Bulgaria A.D., η οποία υπέγραψε συμφωνία με τη Δικαιοπάροχο την ανάπτυξη των καταστημάτων ΙΚΕΑ στην Βουλγαρία. Για το σκοπό αυτό, τον Ιούλιο του 2008 ολοκληρώθηκε η αγορά οικοπέδου έκτασης 60.000 τ.μ. στο κέντρο της Σόφιας με σκοπό την κατασκευή και τη λειτουργία του πρώτου καταστήματος ΙΚΕΑ στην πρωτεύουσα της χώρας.

 

 


2010 έως σήμερα


Το Σεπτέμβριο του 2011 ξεκίνησε η λειτουργία του μεγαλύτερου καταστήματος ΙΚΕΑ του Ομίλου στη Σόφια Βουλγαρίας.

 

Η Εταιρεία σε συνεργασία με τη Δικαιοπάροχο προχώρησαν στην ίδρυση των κέντρων παραγγελίας και παραλαβών (Pick-Up Points) προϊόντων ΙΚΕΑ, το  2012 στην Ρόδο, και μέχρι τα τέλη του 2015 στην Πάτρα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, την Κομοτηνή δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους που βρίσκονται γεωγραφικά σε απόσταση από τα υφιστάμενα καταστήματα να περιηγηθούν σε ειδικά διαμορφωμένους εκθεσιακούς χώρους και να γνωρίσουν τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊόντα, να δουν εμπνευσμένες λύσεις και να αναζητήσουν την καθοδήγηση από το έμπειρο προσωπικό για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την υποβολή παραγγελίας. Τον Μάιο του 2019 εγκαινιάσθηκε το έκτο pick up point στην Καλαμάτα.

 

Ακολουθώντας το επιτυχημένο concept των κέντρων παραγγελιών και παραλαβών (Pick-Up Points) της Ελλάδας, τον Ιούλιο του 2015 εγκαινιάστηκε το πρώτο pick-up point στην πόλη της Βάρνα, στην Ανατολική Βουλγαρία, 380 χιλιόμετρα από την Σόφια, τον Οκτώβριου του 2016 εγκαινιάστηκε το δεύτερο κέντρο παραγγελιών και παραλαβών στην πόλη του Μπουργκάς ενώ το Δεκέμβριο του 2018 ξεκίνησε τη λειτουργία του το τρίτο pick-up point στην Φιλιππούπολη (Plovdiv). 

 

 
    Επικοινωνία 
  • Τηλέφωνο: 

210-3543551 (Κεντρικές Υπηρεσίες IKEA Ελλάδος)

  • Email:

accounting.stores@fourlis.gr   (Λογιστήριο - Επενδυτικές Σχέσεις)

mail@ikea.gr   (Κεντρικές υπηρεσίες IKEA Ελλάδος)

  • Διεύθυνση:Κτίριο 501,Εμπορικό Πάρκο Δ.Α.Α
    ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, Παιανία, Τ.Κ. 19019
© 2019 FOURLIS Group. All rights reserved. Powered by iBox